Senteret sitt bannerbilde
Viktig informasjon om Koronaviruset

Sommerferie

12. juni 2020

Sommerferien nærmer seg:)

Vi minner om å bestille resepter og følge opp sykemeldinger hos din fastlege før ferien. Følgende leger skal ha ferie i disse ukene:

Dr. Liavaag: 26,27,28,31,32

Dr. Aas: 28,29,30,31

Dr. Hellerdal: 29,30,31

Dr. Brochmann: 28,29,30

Dr. Nordmand-Solfjell: 29,30,31,32

Dr. Holt : 30,31,32

God sommer :)

8. mai 2020

Om du har ventet med rutinekontroller eller andre henvendelser på grunn av koronasituasjonen, kan du bestille time nå. Gi beskjed om du mener konsultasjonen kan holdes over telefon. Det er viktig at du møter til avtalt tid, slik at så få som mulig oppholder seg på venterommet samtidig. Vask hendene før og etter timen din, og hold minst en meter avstand til andre. Har du avtale om å bli oppringt, vær oppmerksom på at legene ofte ringer fra skjult nummer.

Det var tidligere strenge restriksjoner på hvem som kunne få pneumokokkvaksinen. Disse er nå opphevet. Er du i målgruppen, ta kontakt med fastlegen din for vurdering. Mer info om dette finner du på Folkehelseinstituttets nettside.

Snarvei til koronasjekk.no

19. mars 2020

Hvilke råd gjelder for deg

www.koronasjekk.no

Viktig informasjon

11. mars 2020

Dersom du i løpet av de siste 14 dagene har vært på reise i områder med smittespredning av koronaviruset, og du har time hos fastlegen, må du ta kontakt med oss for å utsette timen. Du trenger ikke betale for timen. Ring oss, eller send en melding fra Froland legekontor sin nettside. Vi ber om forståelse for stor pågang ved legekontoret for tiden, og at ventetidene dessverre kan bli litt lange. Rutinekontroller og andre henvendelser som ikke har hast ber vi om at pasientene venter med å bestille. På grunn av begrenset tilgang, er det fra FHI laget strenge restriksjoner på hvem som kan få pneumokokkvaksinen. Les mer om det her.

 

Midlertidig unntak vedrørende fraværsdokumentasjon i videregående skole.

5. mars 2020

 

Ut skoleåret vil elever som har fravær av helsegrunner, slippe å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet.

Bakgrunnen for dette er at helsepersonell må prioritere annet arbeid, blant annet med koronaviruset. Helsedirektoratet har bedt om at elever ikke oppsøker fastlegen for å få dokumentasjon på fravær av helsemessige grunner.

Informasjon om Koronavirus

3. mars 2020

VIKTIG

Har du spørsmål om Koronavirus kan du ringe informasjonstelefonen 81555015

Om du tror du er smittet ta kontakt med oss på telefon. IKKE MØT OPP PÅ LEGEKONTORET.

På kveldstid ta kontakt med legevakt på telefon 116117

 

Oppdatert informasjon fra folkehelseinstituttet: 

https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Online timebestilling

5. februar 2020

Online timebok betyr at pasienten selv booker den timen som passer. Bestillingen går direkte inn i timeboken til pasientens fastlege.

Du kan kun bestille time hos din fastlege.

Trykk på online timebestilling i menyen. Velg din fastlege og trykk Se ledige timer. Dager med online timer er merket med grønt. Trykk deg videre og velg time som passer. Du vil motta en sms som du må bekrefte for å få timen du ønsker.

Du kan også avbestille de timene som er bestilt online her. Avbestilling må skje senest 24 timer før avtalt time.

Timer som er bestilt via sms eller telefon kan ikke avbestilles i online timebok.

Ny lege etter Dr. Heimdal

30. november 2019

Fra 01.01.20 begynner Espen Aas som ny lege her. Han overtar hjemmel etter Kristen Heimdal, som går av med pensjon. Han vil jobbe her på helsehuset, og alle Heimdals pasienter blir automatisk overført til den nye fastlegen her.  

Helsehuset

30. november 2019

Vi flyttet tilbake i våre lokaler i helsehuset 28.10.19. Lokalene har blitt pusset opp, og vi har fått større lokaler (tidligere helsestasjonen).  

Nyttig info fra helsenorge.no

1. desember 2016

Helsenorge.no har nå samlet nytting informasjon i forhold til time hos fastlege, se link for mer info:

https://helsenorge.no/fastlege/forbered-deg-til-timen

 

Mulig å stå på venteliste:

Nå er det også mulig å stå på venteliste hvis en fastlege du ønsker har fullt.  Dersom du logger deg inn i tjenesten «Bytte fastlege» på helsenorge.no kan du bytte fastlege både for deg selv og egne barn. Du vil nå kunne sette de samme personene på venteliste. Det er bare mulig å stå på én venteliste av gangen.Med en gang fastlegen får ledig plass, trer byttet automatisk i kraft fra første dag i kommende måned. Helfo sender ut brev om dette til dem som har stått på venteliste.

HPV - vaksine

14. oktober 2016

Alle kvinner født 1991 og senere får fra høsten 2016 tilbud om gratis vaksine mot humant papillomavirus gjennom et to-årig vaksinasjonsprogram. 

Kvinner som ønsker vaksine bes ta kontakt med helsesøster Lillian Tobiassen Ravnåsen eller med Froland helsestasjon for å gjøre avtale. Vaksinen settes på froland helsestasjon

Froland Helsestasjon tlf. 37235583