Senteret sitt bannerbilde
Viktig informasjon om Koronaviruset

VIKTIG

1. oktober 2020

I forbindelse med koronasituasjonen er vi avhengig av å ha kontroll på hvor mange mennesker vi har på legekontoret.  Vi ber om at du vurerer om din legetime kan tas pr telefon. Gi oss i så fall beskjed om dette så omgjør vi timen din til en telefonkonsultasjon.  

Vi ber om at det ikke bestilles time til vanlige årskontroller en periode fremover.

Det er ikke lengre mulig å bare komme innom for bl.prøver, injeksjoner, øreskylling og andre ting vi utfører på laboratoriet. Du må nå bestille time for dette. 

 

 

21. september 2020

Testing og prøvesvar

Koronatesting

Hvem bør teste seg?

Hvis du har symptomer på covid-19 bør du bli testet. Se testkriterier for koronavirus.

De vanligste symptomene på koronavirus er feber, hoste, tungpustethet og tap av smak- eller luktesans. Les mer om symptomer på fhi.no.

Bestill test

Bestill time på nett 
Pålogging: MinID eller BankID. Hjelp til å logge på.

Ring testtelefonen

91 34 89 71 
Åpningstider: man - fre: 08:00 - 10:00 og 13:00 - 15:00. 

Vi har stor pågang og ber deg være tålmodig. Husk at testtelefonen ikke kan gi veiledning eller svare på andre spørsmål om korona. 

Det er gratis å ta testen. Vi tester kun om du har koronaviruset, vi tar ikke antistofftest. Testen er en nese- og halsprøve. 

Testing skjer på legevakten i Arendal, Sykehusveien 1.  og på Filadelfia Arendal Langsæveien 10.

Husk at du må bestille time, du kan ikke møte opp uten en avtale.

Hold deg hjemme til du får svar

Du må holde deg hjemme til du får svar på prøven. NB: Selv om du får en negativ test, må du holde deg hjemme helt til du er symptomfri. Ved positiv test gjelder egne karanteneregler

Se flytskjema for covid-19-testing fra folkehelseinstituttet.
For barn i barnehage og barneskolealder gjelder det egne retningslinjer. 

Svar på prøven

Tester du positivt for koronavirus, blir du ringt opp av vårt smittevernteam. 

Det tar vanligvis 1-2 dager før testen er analysert, men det kan ta noe lenger tid. Du kan selv se svaret på koronatesten din på helsenorge.no. Du blir ikke varslet når resultatet er klart, men må sjekke selv på nettsiden. Hvis du ikke har mulighet til å sjekke resultatet her, kan du ta kontakt med fastlegen din. 

Ta koronasjekk på nett

Sjekk om du trenger å bli testet og få råd og tiltak som gjelder for deg på nettsiden koronasjekk.no. Nettsiden driftes av leger og sykepleiere og er til en hver tid 100 % i samsvar med råd og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Turnuslege ved Froland Legekontor

16. september 2020

Vi ønsker Sondre Kristoffer Wichne Lindberg velkommen som turnuslege ved Froland Legekontor:)

 

Thomas Bergqvist har sluttet som fastlege ved Froland legekontor.

17. august 2020

I juni sluttet Thomas Bergqvist som fastlege her ved kontoret. Det er foreløbig ikke kommet noen ny fastlege etter han, men den nye turnuslegen som begynner i september vil være behjelpelig med Bergqvist sine pasienter. 

Test av Covid-19

17. august 2020

Om du tror du kan være  smittet, skal du få mulighet til å bli testet. Fra mandag 17 august foregår testingen nede på legevakten i Arendal. For avtale ring telefon 91348971. Telefonen er betjent alle hverdager i tidsrommene 08:00-10:00  og 13:00- 15:00. å bli testet er gratis. 

Link til kommunens informasjon om koronavirus

17. august 2020

Informasjon om Koronavirus

Sommerferie

12. juni 2020

Sommerferien nærmer seg:)

Vi minner om å bestille resepter og følge opp sykemeldinger hos din fastlege før ferien. Følgende leger skal ha ferie i disse ukene:

Dr. Liavaag: 26,27,28,31,32

Dr. Aas: 28,29,30,31

Dr. Hellerdal: 29,30,31

Dr. Brochmann: 28,29,30

Dr. Nordmand-Solfjell: 29,30,31,32

Dr. Holt : 30,31,32

God sommer :)

8. mai 2020

Om du har ventet med rutinekontroller eller andre henvendelser på grunn av koronasituasjonen, kan du bestille time nå. Gi beskjed om du mener konsultasjonen kan holdes over telefon. Det er viktig at du møter til avtalt tid, slik at så få som mulig oppholder seg på venterommet samtidig. Vask hendene før og etter timen din, og hold minst en meter avstand til andre. Har du avtale om å bli oppringt, vær oppmerksom på at legene ofte ringer fra skjult nummer.

Det var tidligere strenge restriksjoner på hvem som kunne få pneumokokkvaksinen. Disse er nå opphevet. Er du i målgruppen, ta kontakt med fastlegen din for vurdering. Mer info om dette finner du på Folkehelseinstituttets nettside.

Snarvei til koronasjekk.no

19. mars 2020

Hvilke råd gjelder for deg

www.koronasjekk.no

Viktig informasjon

11. mars 2020

Dersom du i løpet av de siste 14 dagene har vært på reise i områder med smittespredning av koronaviruset, og du har time hos fastlegen, må du ta kontakt med oss for å utsette timen. Du trenger ikke betale for timen. Ring oss, eller send en melding fra Froland legekontor sin nettside. Vi ber om forståelse for stor pågang ved legekontoret for tiden, og at ventetidene dessverre kan bli litt lange. Rutinekontroller og andre henvendelser som ikke har hast ber vi om at pasientene venter med å bestille. På grunn av begrenset tilgang, er det fra FHI laget strenge restriksjoner på hvem som kan få pneumokokkvaksinen. Les mer om det her.

 

Midlertidig unntak vedrørende fraværsdokumentasjon i videregående skole.

5. mars 2020

 

Ut skoleåret vil elever som har fravær av helsegrunner, slippe å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet.

Bakgrunnen for dette er at helsepersonell må prioritere annet arbeid, blant annet med koronaviruset. Helsedirektoratet har bedt om at elever ikke oppsøker fastlegen for å få dokumentasjon på fravær av helsemessige grunner.

Informasjon om Koronavirus

3. mars 2020

VIKTIG

Har du spørsmål om Koronavirus kan du ringe informasjonstelefonen 81555015

Om du tror du er smittet ta kontakt med oss på telefon. IKKE MØT OPP PÅ LEGEKONTORET.

På kveldstid ta kontakt med legevakt på telefon 116117

 

Oppdatert informasjon fra folkehelseinstituttet: 

https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Online timebestilling

5. februar 2020

Online timebok betyr at pasienten selv booker den timen som passer. Bestillingen går direkte inn i timeboken til pasientens fastlege.

Du kan kun bestille time hos din fastlege.

Trykk på online timebestilling i menyen. Velg din fastlege og trykk Se ledige timer. Dager med online timer er merket med grønt. Trykk deg videre og velg time som passer. Du vil motta en sms som du må bekrefte for å få timen du ønsker.

Du kan også avbestille de timene som er bestilt online her. Avbestilling må skje senest 24 timer før avtalt time.

Timer som er bestilt via sms eller telefon kan ikke avbestilles i online timebok.

Ny lege etter Dr. Heimdal

30. november 2019

Fra 01.01.20 begynner Espen Aas som ny lege her. Han overtar hjemmel etter Kristen Heimdal, som går av med pensjon. Han vil jobbe her på helsehuset, og alle Heimdals pasienter blir automatisk overført til den nye fastlegen her.  

Helsehuset

30. november 2019

Vi flyttet tilbake i våre lokaler i helsehuset 28.10.19. Lokalene har blitt pusset opp, og vi har fått større lokaler (tidligere helsestasjonen).  

Nyttig info fra helsenorge.no

1. desember 2016

Helsenorge.no har nå samlet nytting informasjon i forhold til time hos fastlege, se link for mer info:

https://helsenorge.no/fastlege/forbered-deg-til-timen

 

Mulig å stå på venteliste:

Nå er det også mulig å stå på venteliste hvis en fastlege du ønsker har fullt.  Dersom du logger deg inn i tjenesten «Bytte fastlege» på helsenorge.no kan du bytte fastlege både for deg selv og egne barn. Du vil nå kunne sette de samme personene på venteliste. Det er bare mulig å stå på én venteliste av gangen.Med en gang fastlegen får ledig plass, trer byttet automatisk i kraft fra første dag i kommende måned. Helfo sender ut brev om dette til dem som har stått på venteliste.

HPV - vaksine

14. oktober 2016

Alle kvinner født 1991 og senere får fra høsten 2016 tilbud om gratis vaksine mot humant papillomavirus gjennom et to-årig vaksinasjonsprogram. 

Kvinner som ønsker vaksine bes ta kontakt med helsesøster Lillian Tobiassen Ravnåsen eller med Froland helsestasjon for å gjøre avtale. Vaksinen settes på froland helsestasjon

Froland Helsestasjon tlf. 37235583