Hopp til hovedinnhold
Senteret sitt bannerbilde

Bytte fastlege

Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per år. Gå inn på helsenorge.no, eller ring 800HELSE (800 43 573). Et fastlegebytte er gyldig fra den 1. i påfølgende måned, og forutsetter ledig plass på listen til den fastlegen du ønsker å bytte til. Fastlegeordningen sender deg en melding om hvilken fastlege du er tildelt.  Ved reduksjon av liste/avslutning av praksis, får man 1 ekstra bytte. Det samme gjelder ved folkeregistrert flytting.

Du kan også velge fastlege i en annen kommune enn der du bor, men du vil da ikke få dekket transport til en annen kommune, hvis du trenger f.eks taxi til kontoret.

Når du bytter fastlege, må du selv sørge for at journalen din overføres til den nye legen. Du kan kontakte din gamle fastlege/fastlegekontor og gi informasjon om den nye legen. Du må regne med å betale et gebyr for videresending av pasientjournalen, selv om du har frikort.

Du kan stå på venteliste

Dersom du logger deg inn i tjenesten «Bytte fastlege» på helsenorge.no kan du bytte fastlege både for deg selv og egne barn. Du vil nå kunne sette de samme personene på venteliste. Det er bare mulig å stå på én venteliste av gangen.

Med en gang fastlegen får ledig plass, trer byttet automatisk i kraft fra første dag i kommende måned. Helfo sender ut brev om dette til dem som har stått på venteliste.